Bericht van 5 mei 2016

Gevangenen behandeld zoals politieke gevangenen in WO2
  
Wat is er geloofwaardig aan Rerum Novarum als
de vakbonden de gevangenen in de steek laten?

Wie stopt de doorgeslagen bewakingsmilitanten?
Wie neemt het op voor de gevangenen en hun familie?
Waar blijft de Staat en de opeisingen door gouverneurs?
Wie voorkomt dat deze ontmenselijking van gevangenen
nog een W-End aanhoudt, wie treedt op in deze urgentie?

Wanneer wordt een halt toegeroepen aan corporatistische,
sektaire en de-solidaire groepen van verkeersleiders, politie in
de luchthaven, treinbestuurders, gevangenisbewakers die zich
allen als vakbond voordoen en de gebruikers gijzelen. Waarom
richt men zich niet naar een stakingsrecht met waarborg op
minimumdienstverlening zoals in de Non-Profit van kracht is?


Update 6 mei voortgaande op een reactie van een gerespecteerde lezer "Hoezeer ik ook begaan ben met de gevangenen - waarschijnlijk meer of levendiger dan de meesten -, toch denk ik dat je je pijlen op de verkeerden richt. Sorry" Het liet me toe volgend antwoord en verduidelijking te geven:
"Ik reageer uitsluitend als vakbondsman die weet waarover hij spreekt en die jaren/decennia voor kwetsbare mensen heeft gewerkt én syndicaal de beste en vooralsnog niet geëvenaarde resultaten heeft behaald. Het is vanuit deze ervaring dat ik reageer tegen deze degeneratie van de vakbond, en dat staat op de eerste plaats, en pas in tweede instantie de gevangenen, maar zij zijn het, evenals de gehandicapten, waard. Wie de gebruikers, gehandicapten, of gehandicapten niet respecteert zal nooit resultaat bekomen en schaart zich aan de verkeerde kant van de geschiedenis."

*  *
*

Wanneer komen redelijkheid en menselijkheid terug bij de vakbondsmensen van de bewakingsdiensten. Wanneer komen hun mede-syndicalisten op tegen de onredelijkheid en onmenselijkheid van dit corporatistisch en doorgeslagen militantisme van de bewakers?

Heb in BuG 323 een Gedachte geopperd. Heb ze wat uitgebreider op De Wereldmorgen gepost, niet in the picture gezet, heb ze op Newsmonkey gepost met twee foto's en deze inleiding (4 aanklikingen): "Gevangenen degraderen tot rechtelozen wiens veiligheid, gezondheid, voeding niet meer verzekerd is doet denken aan de donkere dagen van de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis in Wereldoorlog 2. Toen was dit het lot van de politieke gevangenen. Niet alleen de gevangenisbewakers, maar ook de vakbonden onwaardig. Wat weerhoudt de overheid om onmiddellijk de regeling zoals al decennia van toepassing in de Non-Profit-sectoren toe te passen: opeising in afspraak en volgens de schema's van de vakbonden, om minstens het bezoekrecht, de wandeling, voeding en gezondheid van de gevangenen te verzekeren.". Voor het volledige bericht op Newsmonkey: http://newsmonkey.be/article/66632.

Ook voor deze alternatieve media is het gevangenisdrama geen item. Voor wie wel?

Jan Hertogen, socioloog
www.npdata.be
www.getuigen.be
0487 335 552